Geschiedenis

Concepten bedenken en creatieve oplossingen verzinnen zijn zomaar wat eigenschappen van beeldend kunstenaar Wolfram Querfurth. Niet gek dus dat hij in 1987 het bedrijf Q-idee oprichtte. Q-idee levert autonome kunstwerken, ideeën, ontwerpen, concepten, forumles, slogans en designs, die in het pand van Wolframs voormalige zeefdrukkerij tentoongesteld worden. 

Missie

Het doel van Q-seum is het promoten van kunst, het laten zien van kunst en kunst onder de mensen brengen. Wanneer leken en kunstenaars creatief deelnemen, levert dat verrassende resultaten op. Behalve dat medewerkers voldoening halen uit het maken van werk, worden de bezoekers geïnspireerd door het werk dat is gemaakt.

Toekomst

Onze snel veranderende wereld met zijn nieuwe technologieën heeft ook invloed op de beeldende kunst. Creativiteit en inventiviteit moeten gestimuleerd worden. De samenleving kan niet zonder innovatie. Kunst verbindt de ingewikkelde samenlevingsstructuren en heeft een positieve invloed op het sociaal gedrag van mensen. Kunst verrijkt het leven!